Sonka főzése: 4 fontos aranyszabály

A húsvéti menü családonként nagyon változatos, ami érthető is, hiszen ahány ház, annyi szokás. A sokszínű felhozatal alapját természetesen a főtt sonka jelenti. Ahhoz, hogy a lehető legzamatosabb legyen, a sonka főzése a megfelelő módon kell történjen. Mielőtt persze oda jut az ember, hogy megfőzze ezt az ínyencséget, pontosan tudnia kell, hogy milyen fajtát szeretne.

A választáskor nagyon fontos a soka füstölése, a zsírjának a mennyisége, hogy mennyire szeletelhető. Aki a tökéletességre törekszik a sonka főzése során, jól teszi, ha bizonyos íratlan szabályokat betart. Az egyik legfontosabb dolog, amit szükséges észben tartani, az a tény, hogy a jó zsírós réteg megvédi a sonkát a kiszáradástól.

Ezért is döntenek sokan azon hús mellett, amelyiknek van egy vastagocska zsíros rétegje. A sonka főzése csakis egy olyan fazékban történhet, amiben a húst teljesen be tudja fedni a víz. A kuktát ekkor érdemes elfelejteni, hiszen ebben sajnos nagyon hamar kifő a zsír és emiatt a finomság rostjai nagyon rágósak lesznek.

Mennyi ideig tart a sonka főzése? Az időtartam az étel súlyától nagymértékben függ, ezért lehet akár 4 óra is. Persze csakis akkor kész ez, ha a beleszúrt villa már könnyen kicsúszik, illetve a csontjai kihúzhatók belőle.

Igazi ínyencség a kolbász

A húsvét és karácsony nem csupán a sonkáról, hanem egy másik, nagyon kedvelt húskészítményről is szól. Sokan egyből kitalálták, hogy a kolbász a pótolhatatlan finomság. Talán inkább karácsonykor nagy kedvenc ez, amikor ezen kívül az asztalra kerül a májas, tepertő, szalonna és sok minden más. Egyesek persze nem boltból vásárolnak, hanem saját maguk állítják elő azt a kolbász fajtát, aminek az elfogyasztása után mindenki megnyalja mind a 10 ujját.

Mit kell észben tartani a kolbász készítésekor? A legfontosabb az alapanyag, ezért szükséges, hogy az a lehető legmagasabb minőségű legyen. Illetve nem szabad megfeledkezni a fűszerek lényeges jellegéről sem. Amennyiben disznóvágás alkalmával készít az ember több rúddal, a húst mindenképp érdemes kihűlni hagyni mielőtt egyedülálló ízvilágú kolbász lesz belőle.

seditor

Kövektező

A jótékony hatású rozmaring tea

ked aug 10 , 2021
A különböző gyógynövények fűszerként ugyanolyan jól megállják a helyüket, mint például teaként fogyasztva, mert mindenképpen kifejtik jótékony hatásukat a szervezetünkre. Itt megemlítésre vár a rozmaring tea, amiből talán a legízletesebbet Franciaországban készítik. Tulajdonképpen a rozmaring Provence egyik meghatározó növénye. A rozmaring tea elkészítésének tökéletes módja megismerhető az interneten is, érdemes […]
rozmaring tea

Tetszik ?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás