Boxzsák, nem csak sportolóknak

Boxzsák nem csak sportolóknak

Boxzsák nem csak sportolóknak

A boxzsákot szinte minden küzdősportban használják az ütések, valamint a rúgások gyakorlására. Különféle típusú boxzsákot használhatunk, attól függően, hogy milyen küzdősportban vagyunk érdekeltek. Természetesen azok, akik nem harcolni szeretnének, hanem csak jó kondíciót azoknak is ajánlható a boxzsák egy sokkal szelídebb változata, ebben az esetben nem ellenféllel, hanem a zsákkal kell megküzdenünk. A sportos életmódot aktívan űzőknek azért is ajánlatos a boxzsák, mert egyrészt javítja a kondíciót, másrészt stresszoldó hatása is van, mivel a zsák püfölése feszültség-oldó.

A boxzsákok különböző típusaival találkozhatunk, így nem csoda, ha a kezdő aktív sportolónak nehéz eldöntenie, melyik a legideálisabb boxzsák. A hagyományos boxzsákok mellett ma már megjelentek az álló boxzsákok is, ezek kevés helyen is elférnek, így otthoni használatra is megfelelnek. Emellett egyszerre több személy edzésigényét is kielégíti, mert a súllyal ellátott talp stabilan és függőlegesen tartja a zsákot. Mivel a talp és a boxzsák között lévő hajlékony összekötő rész elmozdul ugyan az ütések és a rúgások hatására, a hagyományos boxzsák élményét adja.

Boxzsák választás során arra is érdemes figyelni, milyen legyen a boxzsák anyaga, illetve a töltőanyag milyensége is meghatározza a zsák tartósságát, valamint keménységét, ami az edzés minőségére nézve igencsak fontos. A túl kemény zsák ízületi és izomsérüléshez vezethet, így a kezdők számára főleg nem ajánlatos túl kemény boxzsákot választani. Emellett pedig aki otthoni használatra vásárol boxzsákot gondolnia kell a zsákolókesztyűre is, ami nem ugyanaz, mint az edzőkesztyű, mivel azt a zsákon való edzés könnyebben tönkreteheti.

Comments are closed.