Aranyünnep az úszó EB-n!

Hatalmas magyar sikereknek örülhetett a hazai közönség a Debrecenben megrendezett úszó EB-n. Csütörtökön négy aranyérmet is begyűjtöttek a bajnokaink. A csupán 19 éves Kapás Boglárka 800 méter gyorson sikerült elsőnek a célba érnie, Hosszú Katinkának 200 vegyesen, Gyurta Dániel 200 mellen és Cseh László 200 pillangón diadalmaskodott.

Természetesen az aranyérmek mellett büszke lehet az ország, mert Biczó Bence 200 pillangón és a 4×200-as női vegyesváltón is a dobogó második fokára állhatott, míg Risztov Éva 800 gyorson és Bohus Richárd 50 háton bronzérmet szereztek.

Tulajdonképpen ez az Európa Bajnokság egy bemelegítő az olimpia előtt, de mindenképpen hatalmas dicséret illeti a tehetséges úszóinkat.  A hazai közönség talán Kapás Boglárka aranyérmének örült a legjobban, aki szülővárosában nyerte meg az Eb-t.

A versenyzők gőzerővel készülnek a londoni olimpiára,  amely komolyabb megmérettetés lesz majd, de mindenképpen nagyszerű belépő a négy aranyérem, amelyet itt Debrecenben sikerült megszerezniük.  A hazai közönség hatalmas ovációval bíztatta a versenyzőket, akik mindent meg is tettek annak érdekében, hogy a szurkolók elégedettek lehessenek.

Comments are closed.