Kimagasló kiállítás a Móra Múzeum Szeged intézményében

Móra Múzeum Szeged

Móra Múzeum Szeged

Magyarország egyik legfontosabb, legimpozánsabb kulturális intézménye a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A csodás és lehengerlő Móra Múzeum Szeged városában mindig is olyan eseményeket is kiállításokat tartogatott az érdeklődők számára, melyeket abszolút megéri megtekinteni.

Ezek mindig olyan kulturális eseményeket és történéseket hangsúlyoznak ki, melyek az emberek java részét abszolút érdeklik. Idén főszerephez jut az érdekes Pompeji kiállítás is, melynek kialakítása a mai napig is nagy erőkkel folyik Szegeden.

A munkálatok során felhasznált alapanyagok óriásiak, ugyanis eddig körülbelül 25 négyzetméternyi gipszkartont, fél kilométernyi fémvázat és több mint 120 liternyi festéket használtak el a szakemberek a múzeumban. Ez a kiadós munka már január óta folyik a szegedi Pompeji-kiállítást tekintve, mely egyedi lehetőséget tartogat nem csak a magyarországiak, de a külföldiek számára is, ennek a történelmileg fontos katasztrófának a megtekintésére.

A több tonnányi felhasznált alapanyag a Móra Múzeum Szeged egyik legkomplexebb kiállítását eredményezi majd. Móra Múzeum Szeged kulturális intézménye már egyedi módon kifestett kiállítótermekkel rendelkezik, ám a további problémák leküzdése miatt majd csak április végén kezdődnek meg a finommunkák előkészítése.

A múzeum legkiválóbb főrestaurátora, a neves Szabó Tamás egy speciális pompeji Laokoón freskó másolatát vetette falra. A szakember szerint ez majd teljes mértékben segíteni tud az akkor freskókészítés fázisainak megismerésében. Természetesen az egyedülálló falak elkészítése és dekorálása is nagy erőkkel zajlik a tökéletesség elérése érdekében.

Mindezt a profik kézzel oldják meg az autentikusság miatt. A kiállítás három helyszínt biztosít majd, melyet június 25-től, a Múzeumok Éjszakájától láthat majd a közönség a csodás Szeged városában. A Móra Múzeum Szeged kulturális központ a katasztrófával és annak hatásaival is foglalkozik majd, sőt, a Fekete házban gladiátorokkal és az ókori római erotikával is megismerkedhetnek a kíváncsibb érdeklődők.

Comments are closed.