Igazán kedvező a Nemzeti Múzeum belépője

Nemzeti Múzeum belépő

Nemzeti Múzeum belépő

A magyar főváros számtalan egyedi kulturális intézményt tartogat az érdeklődők számára. A Magyar Nemzeti Múzeum is ide tartozik, amely számtalan egyedi értékkel bővelkedik.

A Nemzeti Múzeum belépő roppant olcsó ahhoz képest, hogy milyen értékes felhozatallal várja az idelátogatókat. Tudni kell róla egy országos múzeum, mely a színes magyar történelem emlékeit, kincseit és felbecsülhetetlen tárgyait mutatja be.

A főépület Pest VIII. kerületében található, a Múzeum körúton. Az épület 1837–47 között épült, klasszicista stílusban, melynek köszönhetően egyedi módon tűnik ki az azt körülvevő épületek közül. A tervező Pollack Mihály építész volt, a múzeumot pedig a legnagyobb magyar alapította, maga gróf Széchényi Ferenc. A Nemzeti Múzeum belépő természetesen a kert látogatását is garantálja.

A múzeum kertje természetesen roppant megkapó, hiszen csodálatos elemekkel van ellátva. A múzeumkert az intézmény esztétikus környezetének megalkotását szolgálja. A híres Wagner János tervei alapján épült fel az épület hátsó homlokzatával párhuzamos kerti ház. A terveket a neves Petz Ádám készítette. Az 1855-ös első csemete ültetése után csak rá huszonnégy évre nyerte el a végső formáját a múzeum kertje.

Természetesen mindehhez nagy anyagi háttérre volt szükséges, melyet rengeteg koncertből hoztak össze. A koncerteken főszerepet kapott Liszt Ferenc és Erkel Ferenc is. A Nemzeti Múzeum belépő roppant olcsó, ezért mindenképp megéri legalább egyszer bejárni az egész intézményt. Rengeteg csodálatos emléktárgyakat lehet itt megtekinteni.

Comments are closed.