Felújítás alatt a Közlekedési Múzeum központi épülete

Közlekedési Múzeum

Közlekedési Múzeum

Sokan izgatottan várják a felújítást és kiterjesztést, mások pedig aggodalmuknak adnak hangot, hiszen féltik a kincsek esetleges sérülését, vagy még inkább sorsának alakulását. Az előbbi bevezető a magyar Közlekedési Múzeum Budapest XIV. kerületében elhelyezkedő központi épületének átalakítására (egyben mondhatnánk azt is, hogy visszaalakítási kísérletét) vonatkozik.

Az felújítási munkálatokat az előzetes tervek szerint, mindenképpen be szeretnék fejezni 2018 tavaszáig, tudniillik ebben az évben köszönt be a múzeum millenniumi ünnepsége. A rekonstruálás folyamata a Liget Budapest Projektnek köszönhető, amelynek folyamán a tervezett eredmény az lenne, hogy az értékes épületnek visszaajándékozzák a második világháború előtti sérülés-mentes arculatát, amelyet a bombázások előtt tudhatott magáénak.

A magyar közlekedésnek emléket állító nagy népszerűségnek és megbecsültségnek örvendő Közlekedési Múzeum Budapest Városligetében: a hazai motorkerékpár, autózás-, hajózás-, lovaskocsi- és villamos-történet látványosságaival számos látogatót vonzott magához, és remélhetőleg ez ekképpen fog lenni az épületfejlesztést követő időkben egyaránt.

Comments are closed.