Értékes kincseket rejt a szegedi Móra Ferenc Múzeum

Szegedi Móra Ferenc Múzeum

Szegedi Móra Ferenc Múzeum

Szegedet mindenképp látni kell, hiszen ez a város egy csodás hely, ahol temérdek látnivalót lehet közelebbről is szemügyre venni. Aki itt jár, az mindenképp tekintse meg a szegedi Móra Ferenc Múzeum kínálta egyedi lehetőségeket. Ez a csodás múzeum a város szívében helyezkedik el, a Tisza-part és a a Belvárosi híd találkozásánál.

Esztétikailag pazar épülete teljes mértékben hozzájárul a város imázsának szépítéséhez. Ez az intézmény abszolút egy igazi turistaközponttá tette Szegedet, ugyanis régióban nincs még egy ilyen kulturális hely, mint ez. A folyton megújuló és egyedülálló időszaki kiállításainak köszönhetően évente több ezren látogatnak el ide.

Természetesen ezek mellett a rengeteg régészeti, néprajzi, irodalomtörténeti, történettudományi kiállítás is csábítja az érdeklődőket. A fent említett témákban természetesen kutatómunka is folyik a Kultúrpalotában. Nem vitás, hogy a régióban ez az egyik legkeresettebb intézményként tartják számon. Számos olyan látnivalót garantál a szegedi Móra Ferenc Múzeum, amelyet máshol nem lehet megtekinteni. A szegedi Móra Ferenc Múzeum egyik büszkesége a gyűjteményében rejlik.

A több mint egy millió műtárgyával az egyik legnagyobb közgyűjteménnyel rendelkező megyei hatókörű városi múzeumkánt tartják számon. A régészeti tárgyak, természettudományi és néprajzi értékeket képviselő eszközök, a történeti és numizmatikai örökségek ténylegesen egyedivé varázsolják ezt az intézményt. A gyűjteménye természetesen évről évre egyre jobban gyarapodik, melyet a rengeteg új feltárás és ajándékozás biztosít.

Az értékek közt megtalálható a Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményének szén- és színvázlata, az 1879-es szegedi árvizet megörökítő Vágó Pál által készített festmény, az Angyali üdvözlet című remekmű, melyet Giorgio Vasari alkotott, illetve ide meg kell említeni a nagyszéksósi aranykincslelet is. Ilyen felhozatallal nem vitás, hogy a szegedi Móra Ferenc Múzeum az egyik legértékesebb kulturális intézmények közé tartozik hazánkban. Mindenképp érdemes legalább egyszer ide ellátogatni.

Comments are closed.