A Szépművészeti Múzeum nyitvatartásának átmeneti módosulása

Szépművészeti múzeum

Szépművészeti múzeum

Talán sokakban felmerült a kérdés, hogy a –kliséízű- rohanó világunkban, amikor oly sok minden egy kattintás által elérhetővé, megfigyelhetővé vált, miért látogassunk különféle szépérzéket és mélygondolkodást serkentő kulturális-művészeti helyekre? A Szépművészeti Múzeum nyitvatartás szempontjából ideiglenesen átminősült, tudniillik sajnálatos módon, három évig nem fogad látogatókat.

Betudható mindez a rekonstruálási munkáknak, amelyről a Múzeum honlapján értesülhetünk. A bevezető kérdésfelvetésre válasz gyanánt egy sor potenciális, egyén- és ízlésfüggő válaszalternatíva láthat napvilágot. A Szépművészeti Múzeum nyitvatartás programja, bár nem aktuális, mégis ez alkalom esélyt kínál arra, hogy eltöprengjünk a múzeum-látogatások miértjéről.

Itt esélyt kaphatunk arra, hogy mi magunk válasszuk meg a számunkra leginkább tetszetősnek bizonyuló művészeti stílusokat, amelyekben aztán elmerülve érdekfeszítő felfedezéseket tehetünk. Mi magunk vethetünk össze elméleteket, rábukkanhatunk bámulatos ritkaságokra, amelyekről elmélkedhetünk és önmagunk fejlesztésén is dolgozhatunk, elménk pallérozása révén.

Habár a Szépművészeti Múzeum nyitvatartás kérdése egy ideig nem fog kérdésként felmerülni, midőn szomjazzuk, éhezzük a kompetenciagyümölcsöztetés serkentő, buzdító vágyát, ne keseredjünk el. A Magyar Nemzeti Galéria, ugyanis a Szépművészeti Múzeum 57 remekművéből hoz létre egy kiállítást, amelynek folyamán az ókortól kezdve, egészen a XX. századig számos, pompázatos alkotásban gyönyörködhet kedvére, minden kíváncsi látogató. Nem fog kilógni a sorból, ha alapos jártasságra tesz szert egy-egy korszak művészeti kategóriái terén.

Comments are closed.