Jesus tattoo - Jézus tetoválások

Tengerész kereszt vagy Jézus Krisztus tetoválások mögött sokrétű jelképrendszer van. Tengerészeti tetoválások gazdag formavilággal és különleges szimbolikus jelentéssel bírtak és elsősorban sajátos amulett vagy talizmán céljára dolgozták ki őket, vagyis más szóval arra szolgáltak, hogy a viselőjét védelmezzék.

Klasszikus tetoválási minta tengerészeti eredettel.

Tengerész kereszt vagy Jézus Krisztus tetoválások mögött sokrétű jelképrendszer van. Tengerészeti tetoválások gazdag formavilággal és különleges szimbólikus jelentéssel bírtak és elsősorban sajátos amulett vagy talizmán céljára dolgozták ki őket, vagyis másszóval arra szolgáltak, hogy a viselőjét védelmezzék.

Például a "a fogd erősen" szavakat tetoválták az ujjakra, azt remélték, hogy ennek viselője mindig erősen fogja markolni a köteleket amikor a fedélzet fölött tartózkodik.

Más tetoválások azt mutatták, hogy valaki átkelt az egyenlítőn, megkerülte a horn fokot vagy megjárta a távolkeletet.

A tengerészek között elterjedt másik hiedelem szerint aki keresztet vagy Jézus Krisztus alakját tetováltatta a hátára, jobban el tudta viselni a testi fenyítést, ill. csak ennek enyhébb formájában részesült .

Egy másik népszerű tetoválás amely több évszázadig fennmaradt egy tengerészt vagy egy embert ábrázol, aki egy kőből kifaragott kereszt előtt térdel. Ez azt jelenti, hogy akárcsak a kereszt, az illető ember vallásos hite örökké tart.

 Egy ember keresztény hitét gyakran egy alapkőhöz vagy talapzathoz hasonlították, amelyre az egész élete épült. Ez abból a hitből táplálkozott, hogy egy ház vagy épület annyira szilárd, amennyire erős alapra épül. A kőkereszt az idők során Jézus Krisztus vagy tengerészek keresztje nevet kapta.

 

2006-2009© All rights reserved! tattooed.hu | info[kukac]tattooed.hu
  • Új Tagok
  • Új Képek
  • Új Postok

VaAnNő


szeleskornel1Férfi


ZIGI75Férfi


RynoFérfi


Forever Love My Family


Buddha


slayer


totenkopf