Intim ékszerek fajtái

Női és férfi uniszex piercingek

Mellgyűrűk és karikák:
Már a római kori légionáriusok viseltek karikákat a mellbimbójukon. Manapság azonban a közvélemény ezt az ékszert nőknél és férfiaknál egyaránt csak erotikus extravaganciaként emlegeti. Egyik igen fontos előnye, hogy a bimbó sokkal érzékenyebbé válik. Persze, elképzelhető komplikáció, főleg a hölgyek körében, pláne szoptatás idején.


Köldökékszerek:
A köldök az egyik legizgalmasabb testrész, amit az ember igyekszik a lehetőségekhez mérten még izgatóbbá tenni egy darabka drágakő, karika vagy gyűrű behelyezésével. Kevesen tudják, hogy sajnos, nem minden ember képes viselni a köldökékszert, hiszen ahány ember, annyi fajta köldök. Vigyázni kell a viselésénél, mert bármilyen kis erő (pl. a nadrág vagy a szoknya övrésze) könnyen kiszakíthatja a helyéről, ami nem kellemes dolog...

Fül-, orr-, száj-, nyelv-, szemöldök- és állpiercingek:
Talán manapság a legnagyobb őrület. Nem is nevezhető igazi partiarcnak, akinek nincs egy pár darab a fülében, az orrában vagy szerte a testén, a legelképzelhetetlenebb helyeken.

Férfiak intimpiercingjei (gyűrűjei):
A szexuális érintkezés - mint valamennyi intim beavatkozás után - itt is veszélyes lehet, ugyanis a fertőzésveszély a többszörösére növekedik.

Prince Albert gyűrű:
Története egészen a viktoriánus időkig nyúlik vissza (XIX sz.). Ekkor jött divatba az az ékszer, ami a húgycső kivezetésétől a fitymaszalagig húzódik. Szinte minden katonának viselnie kellett ezt a karikát, amely öltözéke szerves részét képezte. Az igazi szerepe - a látványon felül -, hogy a társ a lehető leggyorsabban jusson el a csúcsra. Természetesen semmi sem tökéletes, ugyanis az ékszer vizelés közben "csillagszórószerűen" szórja szét a vizeletet, ami néha igen kellemetlen tud lenni... Azonban mégsem szabad túl kis karikát viselnünk, mivel ez rendszerint igen kellemetlen hasogató érzéssel jár együtt. A minimálisan ajánlott átmérő a 25-30 mm.

Ampallang:
Ezt a rudat (pálcát) a makkon átszúrva viselik. A két végére erősített golyók miatt nem tud kiesni a hímvesszőből. Mivel a seb lassan gyógyul, szeretkezéskor a behatolás nem veszélytelen.

Dydoe:
Ez az ékszer két fajta is lehet: karika vagy rúd. Igen speciális helyre ültetik be, ugyanis a makkpermet szúrják át és ezzel azt a hatást érik el, hogy valahányszor áthalad rajta a fityma, a férfit hihetetlen mértékben izgatja.

Oetag:
Hasonló a Prince Albert gyűrűhöz, azonban keresztirányban kerül behelyezésre, mégpedig úgy, hogy a makkot jobbról vagy balról félig átlyukasztják a húgyvezetékig, és ide helyezik be a karikát. A férfiak általában kettőt vagy még többet viselnek ebből az ékszerből. Egy speciális fajtája, amelynél a jobbról és balról érkező gyűrűket egy intimlakkal összezárjuk, s ez megakadályozza a közösülést.

Hafada:
Eme ékszer szülőatyjai az arabok voltak. A herezacskót átlyukasztva, egy gyűrűt helyeznek bele, ami a herét lefelé húzza. Manapság az intimékszer-fanatikusok a lehető legelképzelhetetlenebb formákban helyezik el a herezacskón a "hafadagyűrűt" (pl. több gyűrűt összeláncolnak egymással, amelyeknek nem is feltétlenül kell egy szerszámon elhelyezkednie). Manapság már magát a hímvesszőt is átszúrják a nagyobb szexuális hatásfok érdekében.


Nők imtimpiercingjei (gyűrűjei)
Csiklófityma-gyűrű, csiklógyűrű:
Kis hazánkban is egyre jobban terjedőben van ez a valóban sokak számára izgató és a szexuális fantáziát igen erő-teljesen megmozgatóékszer, amely a csikló vékony borráncot köti össze egy karikával. A két ékszer között csak annyi a különbség, hogy az egyik a női nemi szerv felső, míg a másik az alsó részén helyezkedik el. A gyógyulás viszonylag gyors, kb. 2-3 hét, és a kockázat is igen kicsit. A partner számára igen kellemes hatást tud elérni az állandó súrlódás.

Külső és belső szeméremajak-gyűrű:
Ez az intimékszer a lehető legkockázatmentesebb, és a leggyorsabban gyógyul. Amilyen kicsi, olyan nagy hatást ér el szeretkezés közben, mivel folyamatosan izgatja a péniszt. A nő orgazmusát meghosszabbítja, a férfi pedig gyorsabban jut el a csúcsra. A belső és a külső szeméremajak-gyűrű közti különbség nem más, hogy míg a belső szeméremajkat szúrja át, addig a külső a közvetlen mellette elhelyezkedő érzékeny bőrfelületet. Gyűrűk sokaságát be lehet helyezni a külső szeméremajkakba, akárcsak egy fülbe, szinte teljesen rizikómentesen. Természetesen ehhez is tartoznak kiegészítők, mint pl.: több gyűrűt összefogó karika, intimlakat, láncok...


Természetes anyagból készült intimpiercingek nőknek és férfiaknak
Nád-, fa-, bambuszékszerek:
Természetesen nemcsak fémből lehet piercinget készíteni és viselni. A piercingek ősatyjai, az afrikai bennszülöttek már több évszázaddal ezelőtt viseltek természetben fellehető anyagokból készült ékszereket az orrukban, fülükben, nyakukon és mellbimbójukban. Ezenkívül igen nagy számban voltak még a különböző nyújtó-tágító ékszerek, pl. a fülben, az ajkakon, valamint a szeméremajkakon, aminek köszönhetően a kisajak akár 10 cm-el megnagyobbítható volt. Ez a "divat" még ma is járja... A "feltalálók" két csoportba oszthatók.

Elsőként a csak intimékszert viselő népek sokasága: Mali, Szudán, Szomália és Nigéria egy része. Másodszor a vagina és a teljes testen intimékszereket viselő népek: Elefántcsontpart, Egyiptom, Kenya, Közép-Afrika, Etiópia és Új-Guinea... Mielőtt valaki azt gondolná, hogy csak Afrikában találhatók meg a piercingek ősi változati, megjegyezném, hogy Amerika őslakosainál és Ázsia egyes népcsoportjainál is igencsak bőséges változatban lelhetők fel a testékszerek.
/Forrás: Style Magazin/

Intim Testéksze

 

2006-2009© All rights reserved! tattooed.hu | info[kukac]tattooed.hu

Tattooed képtár:

  • Új Tagok
  • Új Képek
  • Új Postok

VaAnNő


szeleskornel1Férfi


ZIGI75Férfi


RynoFérfi


Forever Love My Family


Buddha


slayer


totenkopf