Az ír kapcsolat

Érdekes és izgalmas történet lenne elmesélni, hogyan is kerültem legelősször Írországba, de a cikk, amit most olvasol, még annál is kalandosabb. Azzal kezdődött, hogy már odafelé a repülőn kiderült, a tolmácsom nehéz ember lessz...muszály tetetnem, hogy alszom! De nem szabad ennyire előreszaladnom...

A képeken látható embertömeg három Ír tetoválóstudió dolgozói. Egy céghez tartoznak, a Wildcat –hoz. Mindenki elvetemült tattoo- fan, legtöbb piercingőrült is. A főnök egy nagymama. Dolóres. Róla, csak annyit, hogy fiatalos hozzáállását az élethez, tiszta szívből irígyelhetjük, huszon-harmincegynéhányévesen. Tetoválása nincs, de már szinte mindenhol volt piercingje, állítólag...! A fülében ma is egy koponyás piercing árulkodik: nem vagyok átlagnagyi!

A többiekről tudnotok kell, hogy mindenki barátja mindenkinek. Egyszerűen, nagyon jól elvannak egymással. Érdekes: észrevettem, nem, vagy csak nagyon ritkán panaszkodnak. Szinte minden nap késik, esetleg másnapos kicsit, hamarabb lelép valaki, vagy egyszerűen be sem jön dolgozni, mégsem ideges igazán senki. Szeretnek vidáman élni. Felvettem a ritmust könnyedén. Ma sem tudom, mikor nyit a studió reggel. Szeretek velük dolgozni...de csak kemény idegzetűeknek ajánlom a hejet! Vigyázat!

Legalábbis biztos, hogy a tolmácsomnak erősebb idegrendszer kellett volna. Azt hiszem, ezeket ő mondta: „...öregem, húsz perce késik a busz...melegem van, pedig az előbb még hideg volt...nem hiszem el, hogy egy órája várjuk a buszt...esik az eső, öt perc alatt...figyelj, felhívtam őket és azt mondják, ha sokan vannak az utasok, kihagyja a városokat, megy egyenesen Dublinba a busz...már megint baromi melegem van...menjünk megint taxival?...hallod? még nincsennek nyitva?!...hihetetlen, senki sem veszi fel...Imi, senki sem tudja, mit kell tetoválni, meg azt sem, hová...stb-stb.” Szegény srác, nem is bírta cérnával, idő nap előtt lelépett. Búcsúlevélben közölte, max magyarországon látjuk egymást, helló!

Mindenki meglepődött ezen, a haverom, Jani is, aki egy gyönyörű Dalí portrét tetovált az alkaromra, szinesben. (Jani nincs a képeken, mert nagyon csúnyán össze van tetoválva az arca, így nem tartok róla fotót,)

Szerintem viszont senki sem volt úgy meglepődve, mint én, ugyanis alig tudtam egy-két szót angolul. Közösen megalkottuk tehát a Hunglis nyelvet, a Hungary és Englis nyelvből. Kiválóan alkalmaztuk a gyakorlatban.

Az írek jól viselték, hogy nemigen értem őket, addig pantomineztek, nyomták a szöveget angolul és hunglis nyelven, ameddig rá nem jöttem mit is akar, hová, mekkorában. Közben sokat nevettünk, ahogy bénázunk.

A sláger a felirat, és a kelta volt. Szárnyak, nonfiguratív, csillagok, szép számmal. De nem volt hiány biomechanikából, sárkányokból, tündérekből és virágokból sem.

Kedvességükre pedig példa, hogy többször is elvittek kirándulni.
Kalandoztunk a hegyekben, tengerparton, megnéztünk vízeséseket, és pubokat...

„A legjobban a fekete festék fogy sajnos.” Mondta mosolyogva Adrienne, a Dolores főnökasszony lánya, legjobbik embere. Bízott benne, hogy tudom, mit csinálok, amikor egy vagyonért vásároltam színes festéket nálluk. Igaz, tényleg a legjobban a fekete festék fogyott, de azért szépszámmal készültek szines minták is. Példának felhoznék, egy szines hátmintát. Két hónap, két hét alatt készült el, 17 szer jött, és 52 órát tetováltunk. Voltak időszakok, amikor kétnaponta jött. Őrült, nem? Magyar srác, de Írországban él, Attilának hívják.

Az írek jól viselték, hogy nemigen értem őket, addig pantomineztek, nyomták a szöveget angolul és hunglis nyelven, ameddig rá nem jöttem mit is akar, hová, mekkorában. Közben sokat nevettünk. A sláger a felirat, és a kelta volt. Szárnyak, nonfiguratív, csillagok, szép számmal. De nem volt hiány biomechanikából, sárkányokból, tündérekből és virágokból sem.


Baráti üdvözlettel:
Ifj.Bárándi imre
www.barandi.hu
 
Hozzászólás (2 pos)

Anima
Az ír kapcsolat
Jan 14 2008 09:26:43
Ebben a témában a következő cikket vitatjuk meg: Az ír kapcsolat

áááá ez tők jo lehetett , még igy olvasni is tiszta élvezet ahogy elképzelem a dolgokat, életreszolo élmény lehetett
#695

BarandiTattoo
Vá: Az ír kapcsolat
Feb 26 2008 09:31:09
Nem volt rossz
#964


Szólj hozzá a fórumban! (2 post)

2006-2009© All rights reserved! tattooed.hu | info[kukac]tattooed.hu

Tattooed képtár:

  • Új Tagok
  • Új Képek
  • Új Postok

VaAnNő


szeleskornel1Férfi


ZIGI75Férfi


RynoFérfi


Forever Love My Family


Buddha


slayer


totenkopf