Vital Véradás nap a Dürer Rendezvényházban

Vital Véradás 2013

Vital Véradás 2013

Idén is véradás napra hívja az Országos Vérellátó Szolgálat azokat a felelős, és egészséges 18-65 éves állampolgárokat, akik segíteni szeretnének beteg embertársaikon. Azonban ez a véradás nap más lesz, mint a többi, amint a neve is mutatja. A Vitál Véradás napra 2013. június 8-án kerül sor a budapesti Dürer Rendezvényházban, azzal a mottóval, hogy „Aki véradó, biztos, hogy egészséges, Aki egészséges(en él), legyen véradó!”

A vitalitás, az egészséges életmód fontos mindannyiunk számára, nem csak azért, mert ezzel életminőségünket javítjuk, életünket meghosszabbíthatjuk, hanem azért is, mert ez azt jelenti, hogy véradók lehetünk. Sajnos nem egy felmérés bizonyítja, hogy az olyan egészségromboló betegségek, mint a magas vérnyomás, a túlsúly, a koleszterin csökkenti a magyar lakosság véradóképességét. Hisz ezek az emberek nem adhatnak vért! Bármennyire is szeretnének, bármennyire is úgy érzik nem betegek, ezek mind olyan faktorok, amelyek csökkentik a véradásra alkalmas egyének számát.

A Dürer Vendégház már reggel 10 órától várja az önkéntes véradókat az országos vérkészletek tavaszi feltöltésére, három helyszínen is tartott színes programokkal kedveskednek cserébe a véradóknak.

Óránként más-más híres személyiség érkezik, olyan neves média-személyiségekkel, sportolókkal folytatnak beszélgetéseket, akik mind-mind az egészséges életmód jegyében fogadták el a meghívást. A véradásra a nagy terembe kerül sor, 10 és 18 óra között, ami legalább 1500 embert képes befogadni, ezzel szemben kb. 700 fő véradót vár az Országos Vérellátó Szolgálat, ha ez a szám megvalósul, már akkor sikeresnek lesz mondható a kezdeményezés.

Az Online Reklám, megújult nevén SEO101 idén is elhivatott támogatója a rendezvény internetes megjelenésének.

Comments are closed.