Hogyan védekezzünk a hőség ellen?

Hőség ellen

A napokban valóban megérkezett a nyár és a hatalmas kánikula amellyel nagyon sok embernek a szervezete nehezen tud megbirkózni. A legnagyobb veszélyben a gyerekek és az idősebb emberek vannak, de mindenkinek vigyáznia kell magára.

A magas UV sugárzás miatt nem is ajánlatos délelőtt 10 és délután 17 óra között huzamosabb ideig a napon tartózkodni, mert akár 30 per is elegendő ahhoz, hogy napszúrást kapjunk. Ezekkel a hőmérsékletekkel nem lehet játszani, mert mindenképpen komoly veszélyt jelentenek. A megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása is elengedhetetlen, mert a testünk nagyon hamar kiszárad az ilyen magas hőmérsékleti viszonyok mellett. Mindenki vigyázzon magára és a körülötte lévő emberekre is, mert valós veszélynek vagyunk nap mint nap kitéve amely bármely pillanatban számunkra is komoly problémát okozhat.

A megfelelő mennyiségű folyadék bevitel mellett gondoskodnunk kell a megfelelő ruhákról is, mert nem az a megoldás ha a testünk nagy részét fedetlen hagyjuk, Egy lenge, fehér, len ruha a legjobb megoldás amely szellőzik is, de nem engedi, hogy a napsugarak megégessék a bőrünket.

Comments are closed.