A pénz értékelése az álmoskönyvben

Általában a pénz hiányérzés, de nem anyagi természetű hiány megtestesítője az álmokban.  Az álmoskönyv, az álomfejtő iratok szerint a pénz gyakori az olyan emberek álmában, akik pénzzel kívánnak pótolni, helyettesíteni pénzzel nem szerezhető élményeket, vagyis könnyen szeretne mindent elérni. Az álomfejtés tudományában ez azt jelenti, lusta vagy azon törni a fejed, mi az igazi bajod. Minden rossz hangulatodat azzal magyarázod, hogy anyagi gondokkal küszködsz.

Gazdag ember álmában a pénz érzelmi zűrzavart jelent, támpontkeresésként próbálja a pénzt alapként felhasználni. Papírpénznek is van jelentése, felmentésre, megbocsátásra vágyók álmában szokott megjelenni. Fémpénz jelentése: minél értéktelenebb fémből készült, annál nagyobb gond. A csillogó pénz felszínességet jelent, a szétszóródó pénz pedig veszteséget szimbolizál. Ha te szórod a pénzt, akkor önlebuktatás, manipuláció szimbóluma.

Kútba dobott pénz ábrándozás jelent. Ezüstpénz megálmodása jó igazságérzék az álomfejtők szerint; meggondolt cselekedet jelképez még. Az aranypénz azonban már zsugoriságot jelent.

Pénzt hamisítani gyanakvást jelent, nem hiszel valakinek az őszinteségében, vagy a saját tudásodban kezdtél el kételkedni.  Amennyiben azt álmodod, hogy aprópénzt kapsz, azt jelenti, valaki kis ajándékot, csekélységet ad át neked.

Krúdy Gyula álmoskönyve segítségével az álomfejtés mindenki számára megérthető ezoterikus tudomány tud lenni.

Comments are closed.