A Paleo diéta

Mióta létezik testmozgás és étkezés, azóta a tudósok folyamatosan azt kutatják, hogy melyek azok a diéták, amelyek mellett megőrizhetjük egészségünket és fittségünket anélkül, hogy túlsúlytól szenvednénk.

Ha te magad is rendelkezel túlsúllyal, akkor bizonyára tisztában vagy azzal, hogy életmód váltás szükséges ahhoz, hogy azt az életet élhesd, amelyet mindig is megálmodtál magadnak. Ehhez nem csak rendszeres testmozgás szükséges, de egy olyan étrend is, amely elősegíti az alakformálást. A kutatók a Paleo diétát tartják az egyik legkevésbbé sanyargatónak és az egyik legpraktikusabbnak, ugyanis itt csak egyszerű szabályok vannak, amelyek körvonalazzák, hogy mit ehetsz és mit nem, ahhoz, hogy azt mondhasd Paleo diétával sikerült rendbeszedned magad.

Amit mindenképp tudnod kell erről a diétáról, az az, hogy ragaszkodik az ősi elgondoláshoz, avagy ahhoz, hogy olyan természetes élelmiszereket fogyasszunk, amelyek a természet által lettek megérlelve, és igyekezzünk lecsökkenteni azon termékek számát, amelyek mesterséges módon lettek elkészítve vagy tartósítva vannak. Igaz eddig nem is hangzik olyan komplikáltnak? A lényeg az, hogy meg tudd különböztetni annak a fontosságát, hogy rendszeresen fogyassz gyümölcsöket, magvakat és rengeteg zöldséget, de kerülnöd kell a finomított lisztes készítményeket, illetve a cukrokat. Ez az utóbbi kettő lassítja, rontja a teljesítményed úgy a hétköznapokban, mint az edzéseid közben, sőt az immunrendszered leépülését is eredményezheti, amelynek következtében sokkal könnyebben tudsz lebetegedni.

Eleinte bizonyára nehéz lesz a szabályok szeirnt élni, de fokozatosan hozzá lehet szokni, főleg akkor ha olyan recepteket keresel, amelyek hasznos alapanyagokból vannak elkészítve. Böngészd honlapunkat, mert nálunk a Paleo diétának megfelelő biotermékeket meg tudod vásárolni jó áron. Adj az egészségnek és ennek a diétának egy esélyt, és meglátod hálás leszel magadnak, hogy ilyen kitartó voltál!

Comments are closed.