Casco biztosítás, a díjszámítás legegyszerűbb módja

Nem csak a kötelező biztosítást, hanem a casco biztosítást is ideje olykor cserélni, főképp, ha ez a csere még spórolással is jár. Spórolhatunk már azon is, ha a casco biztosításunkat a casco kalkulátor segítségével kötjük meg online. Ebben az esetben a biztosítók néhány százalék kedvezményben is részesíthetik a gépjármű tulajdonosokat. Aki új casco biztosítást köt az, akár húsz, vagy harminc százalékot is spórolhat a díjból. Ezt, ha egy egész évre felszorozzuk, már komoly megtakarítást jelent.

Sőt, akinél a két biztosítás évfordulója (a kötelezőé, és a cascóé) egyszerre jár le, és együtt tudja megkötni a casco biztosítást és a kötelező biztosítást, a biztosító további kedvezménnyel honorálja az együtt kötést.

Mivel a válság hatására csökkentek az új autók értékesítései, így értelemszerűen csökkent a casco biztosítások kötése is, mivel az új autókra – a hitelre vásárolt autókra kötelező – jelentősen magasabb számban kötnek casco biztosítást. Ennek a visszaesésnek a hatására a biztosítók kénytelenek voltak jelentős árcsökkenéssel reagálni.

Comments are closed.